
Sivas’ta Kaçak Egzotik Hayvan Ticareti! 4 Yılan ve 1 Tarantula Ele Geçirildi
Sivas’ta Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile polis ekiplerinin ortak operasyonunda, kaçak egzotik hayvan ticareti yapan bir kişi yakalandı
Sivas’ta Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile polis ekiplerinin ortak operasyonunda, kaçak egzotik hayvan ticareti yapan bir kişi yakalandı. Operasyonda, çeşitli türlerde 4 yılan ve 1 tarantula ele geçirildi.
Operasyonun Detayları
Sivas 15. Bölge Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, kaçak yılan satışı yapıldığı ihbarı aldı.
Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleriyle ortak operasyon düzenlendi.
Operasyonda satışa hazır halde bulunan egzotik hayvanlar ele geçirildi:
1 Burma pitonu
2 Top pitonu
1 Red Tail Boa yılanı
1 Tliltocatl Vagans (Kırmızı Bacaklı Tarantula)
Yasal İşlem Başlatıldı
Şüpheli hakkında idari işlem uygulanırken, kaçak olarak bulundurulan yılanlar ve tarantula Sivas Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü’nde muhafaza altına alındı.
Yetkililerden Uyarı
Yetkililer, kaçak egzotik hayvan ticaretinin yasalarla yasaklandığını ve bu tür durumların ihbar edilmesi gerektiğini belirtti.




