
Sivas’ta yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaş sağlığını korumak amacıyla kaçak ve hijyensiz et çekimine karşı kapsamlı denetim planı hazırlandı.
Kritik Toplantı Gerçekleştirildi
Sivas Ticaret Borsası ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, bayram süresince uygulanacak kaçak et çekimiyle mücadele eylem planı detaylı şekilde ele alındı.
Toplantıya, Ticaret Borsası Başkanı Hayrullah Karakaya, Sivas İl Tarım ve Orman Müdürü Salih İnan ile Sivas Belediyesi Zabıta Müdürü Nuri Çayır katıldı.
Hijyensiz Et Çekimine Geçit Yok
Toplantıda özellikle sokak aralarında ve hijyen şartlarına uygun olmayan alanlarda yapılan kaçak et çekimlerinin ciddi sağlık riski oluşturduğu vurgulandı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına il genelinde denetimlerin artırılacağı belirtildi.
Yetkisiz İşletmelere Ceza Uygulanacak
Yetkililer, yalnızca yetki belgesi bulunan kasaplar ve ruhsatlı işletmelerin et çekimi yapabileceğini hatırlattı. Kurallara aykırı faaliyet gösteren kişi ve işletmelere yönelik cezai işlem uygulanacağı ifade edildi.
Ekipler Bayram Boyunca Sahada Olacak
Bayram süresince zabıta ekipleri ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin koordineli şekilde denetim gerçekleştireceği belirtilirken, kaçak ve hijyen kurallarına aykırı et çekimine kesinlikle izin verilmeyeceği bildirildi.



