
Sivasspor’un Süper Lig’e Dönüşü İçin İlk Adım Atıldı: Başkan Uzun’dan Umut Dolu Mesaj
Süper Lig’den düşen Sivasspor için umutlu açıklamalarda bulunan Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, "Yiğidoları yeniden Süper Lig'e taşımak için şehir olarak el birliğiyle çalışacağız" dedi
Süper Lig’den düşen Sivasspor için umutlu açıklamalarda bulunan Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, “Yiğidoları yeniden Süper Lig’e taşımak için şehir olarak el birliğiyle çalışacağız” dedi. Uzun, Sivasspor’un yeniden yapılanma sürecinde birlik ve dayanışma çağrısı yaptı.
“Sivasspor Şehrimizin En Değerli Markasıdır”
Süper Lig’e veda eden Sivasspor için açıklamalarda bulunan Başkan Adem Uzun, takımın şehri temsil eden en önemli değerlerden biri olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:
“Şehrimizin en değerli markası olarak gördüğümüz ve geçmişindeki başarılarıyla övündüğümüz Sivasspor’umuz bir alt lige düştü. Talihsiz bir sezon geçirdik. Belki de takımımıza sahip çıkmada ve sorunlara müdahalede hep birlikte eksik kaldık.”
“Hedefimiz Tek Sezonluk Bir Alt Lig Süreci”
Başkan Uzun, Sivasspor’un yaşadığı bu süreci “küçük bir mola” olarak nitelendirerek, önümüzdeki sezonun planlamasının acilen yapılması gerektiğini belirtti:
“Bu saatten sonra kırmanın, dökmenin bir gereği yok. Acilen önümüzdeki sezonun planlaması yapılmalı ve Yiğidoları ait olduğu Süper Lig’e yeniden taşımalıyız. Bunu şehir olarak bütünleşerek yapacağız.”
Sivasspor İçin Somut Destek Adımları Atıldı
Başkan Uzun, kulübe destek amacıyla belediye olarak yapılan katkıları da kamuoyuyla paylaştı:
-
800 adet kombine bilet alımı
-
Açık otoparkların Sivasspor’a devriyle 18 milyon TL gelir desteği
-
Toplam 11 milyon TL’yi bulan bağışlar
-
İstanbul’da iş insanlarıyla düzenlenen maddi destek toplantıları
-
Taraftar gruplarına araç ve otobüs desteği
-
Binlerce esnafa Sivasspor bayrağı dağıtımı
-
Çocuklara Sivasspor forması hediye edilmesi
-
Tesislerin bakım ve onarımı için belediye personel desteği
“Sivasspor İçin Umudumuzu Kaybetmeyelim”
Başkan Uzun, açıklamasının sonunda Sivasspor taraftarlarına seslenerek birlik mesajı verdi:
“Sivasspor markası bizim için çok önemli. Şimdi bir olacağız, beraber olacağız ve eski hatalarımızı tekrarlamadan yeni sezonun hazırlıklarına başlayacağız. Taraftarlarımızdan asla ümitsizliğe kapılmamalarını istiyorum.”
Sivasspor Süper Lig’e Dönüş İçin Gün Sayıyor
Sivasspor’un Süper Lig’e yeniden yükselmesi için şehirde başlayan bu güçlü dayanışma süreci, Yiğidoların umutlarını tazeledi. Başkan Uzun’un açıklamaları, hem şehir içindeki hem de şehir dışındaki milyonlarca taraftar için moral kaynağı oldu.