GenelGündem

Sivas TSO’da 2023 Yılının Son Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Sivas TSO’da 2023 Yılının Son Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), 2023 yılının son meclis toplantısını gerçekleştirdi. Aralık ayı meclis toplantısında STSO Meclis Başkanı Osman Yıldırım başkanlığında bir araya gelindi. Toplantı, şehitlerimiz için saygı duruşu ve dua ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan STSO Meclis Başkanı Osman Yıldırım terörü lanetleyerek, “Kuzey Irak’ta, Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde bölücü terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen hain terör saldırısı neticesinde şehit olan 12 Kahraman Mehmetçiğimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine baş sağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağ olsun. Birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize karşı yapılan bu hain saldırıları şiddetle kınıyoruz” dedi.

2024 Bütçesi

Bütçe ve Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Erdem Er, Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan 2024 yılı bütçesi hakkında sunum yaptı. Yapılan oylama sonucunda 2024 yılı bütçesi oy çokluğu ile kabul edildi.

“Mesleki Eğitime Önem Veriyoruz”

STSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir, yönetim kurulu çalışmaları ve yürütülen faaliyetler hakkında Meclis Üyelerini bilgilendirdi.

Kuzey Irak’ta bölücü terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen hain terör saldırısı neticesinde şehit düşen kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı dileyen Özdemir, 2023 yılında yaşanan elim olaylara vurgu yaparak, 2024 yılının milletimize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni etti.

STSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir, yönetim kurulu çalışmaları ve yürütülen faaliyetler hakkında Meclis Üyelerini bilgilendirdi. Özdemir”Mesleki eğitime çok fazla önem veriyoruz. Bunun çok önemli olduğunu defayen  sizlerle paylaşmak durumunda kalıyorum, paylaşmaya da devam edeceğiz bu vesileyle.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir, gerçekleştirilen yönetim kurulu çalışmaları ve yürütülen faaliyetler hakkında Meclis Üyelerine bilgi verdi. Özdemir, mesleki eğitime verilen önemin altını çizerek, Turemsaş ile yapılan protokol hakkında bilgi verdi. Protokol kapsamında kaynakçıların sertifikalandırılması ve eğitim sürecinin belgelendirilmesine vurgu yaptı.

Başkan Özdemir, sanayicilerden gelen talepler doğrultusunda kaynakçı ve CNC operatörlüğü gibi alanlarda işgücü açığının önemine dikkat çekti. STSO olarak bu alanda kurslar düzenleyerek, eğitim ve belgelendirme süreçlerine destek olmayı hedeflediklerini ifade etti.

Özdemir”Bunun yanı sıra, mesleki liselerimizde, çıraklık okullarımızda ve diğer belgelendirilmiş kurumlarla bu açığı kapatmaya çalışıyoruz. En kısa zamanda Milli Eğitim, sanayicilerimiz ve Ticaret ve Sanayi Odası olarak ortak bir yol bulup çıraklık eğitimini önemsediğimizi ve çırak yetiştirmek üzere çalışmalara hız vermemiz gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz. Bu eğitim sonucunda iş sahibi olacak kardeşlerimizin bu iş kolunun cazip olduğunu, türlü enstrümanlarla anlatmaya gayret edeceğiz.”dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu