Gündem

Sivas’ta Hububat Ekili Alanlarda Hastalık Riski

Sivas Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Sinan Berk ile birlikte hububat ekili tarım alanlarında incelemelerde bulundu

Sivas Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Sinan Berk ile birlikte hububat ekili tarım alanlarında incelemelerde bulundu. Yıldız, iklim değişikliğinin etkileri, yağış rejimindeki değişiklikler ve mantar hastalıklarına karşı alınması gereken önlemler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İklim Değişikliği Hububat Üretimini Etkiliyor

İncelemeler sırasında açıklamalarda bulunan Seyit Yıldız, son yıllarda iklim değişikliği nedeniyle yağış rejiminin değiştiğini, özellikle yağışların mayıs ayına kaymasının hububat üretiminde riskleri artırdığını ifade etti. Yıldız, “Bu durum özellikle pas ve septoria gibi mantar hastalıklarının görülme riskini artırmaktadır. Bu hastalıklar ürünün hem verimini hem de kalitesini ciddi oranda düşürmektedir,” dedi.

Bilinçsiz İlaçlamaya Uyarı

Yıldız, çiftçileri göz kararı ilaçlama ve tavsiye dışı uygulamalardan kaçınmaları konusunda uyardı. En etkili mücadele yönteminin doğru zamanda, doğru dozda ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ruhsatlı ilaçlarla yapılacak müdahaleler olduğunu vurgulayan Yıldız, “İl ve ilçe müdürlüklerimiz her zaman çiftçimizin yanındadır. Bilinçli üretim sayesinde hem verimimizi artırabilir hem de toprağımızı koruyarak geleceğe taşıyabiliriz,” şeklinde konuştu.

Çiftçilere Bereketli Sezon Dileği

Açıklamasının sonunda tüm üreticilere seslenen İl Müdürü Seyit Yıldız, “Tüm çiftçilerimize bereketli ve sağlıklı bir üretim sezonu diliyorum,” diyerek sözlerini tamamladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu