GenelGündem

Sivas’ta Dolaşım Hastalıkları ve Tümörler Ölüm Sebepleri Arasında

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılına ilişkin ölüm nedeni istatistiklerini açıkladı. Sivas ilinde geçtiğimiz yıl içerisinde çeşitli hastalıklar sebebiyle 4,906 kişi hayatını kaybetti. Bu istatistiklere göre, Sivaslıların hayatını kaybetmesine neden olan hastalıklar arasında dolaşım sistemine bağlı hastalıklar birinci sırada yer aldı.

DOLAŞIM SİSTEMİ HASTALIKLARINA BAĞLI ÖLÜMLER İLK SIRADA

Dolaşım sistemi hastalıkları kaynaklı ölümlerde en önemli etken kalp hastalıkları oldu. Bu kategoriye kalp krizi, kalp yetmezliği, kan kanseri, damar tıkanıklığı, yüksek tansiyon ve kansızlık gibi hastalıklar dahildir. İlimizde 2022 yılında hayatını kaybeden 4,906 kişiden 1,854’ünün ölüm sebebi dolaşım sistemi hastalıkları olarak kaydedildi.

TÜMÖRLER VE KORONAVİRÜS KAYNAKLI ÖLÜMLER ARTTI

Dolaşım sistemi hastalıklarının ardından Sivaslıların hayatını kaybetmesine neden olan ikinci en önemli sebep ise iyi huylu ve kötü huylu tümörler olarak belirlendi. Sivas’ta tümörler nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 699 olarak açıklandı. Bunun yanı sıra, solunum sistemi hastalıkları, sinir sistemi ve duyu organları hastalıkları, endokrin, beslenme ve metabolizma hastalıkları, dışsal yaralanmalar ve zehirlenmeler ile diğer hastalıklar da ölüm nedenleri arasında yer aldı.

Ayrıca, Sivas’ta 2022 yılında koronavirüs nedeniyle 181 kişi hayatını kaybetti ve nedeni belirsiz olan ölüm sayısı ise 347 olarak kaydedildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu