GenelGündemİlçeler

Benzine Yine Zam Geliyor

Bu gece yarısında itibaren benzine önemli bir zam yapılması bekleniyor.
Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte dünya genelinde Brent petrol fiyatlarında dalgalanmalar yaşanırken, Türkiye‘de de benzin ve motorin fiyatları değişkenlik göstermeye devam ediyor. Son haberlere göre, bu gece yarısından itibaren benzine önemli bir zam yapılması bekleniyor.
26 Mayıs Cuma gününden geçerli olmak üzere benzine litre başına 75 kuruş zam geleceği açıklandı. Bu zamla birlikte İstanbul’da benzinin litresi 21 lira 32 kuruş, Ankara’da 21 lira 67 kuruş ve İzmir’de ise 21 lira 5 kuruş olacak. Bu fiyat artışı, vatandaşları daha fazla harcama yapmaya ve bütçelerini yeniden gözden geçirmeye teşvik ediyor.
Akaryakıt fiyatları, Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz kurlarındaki değişikliklerle birlikte belirleniyor. Türkiye’nin de içinde yer aldığı Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatları ve dolar kurundaki dalgalanmalar, rafineriler tarafından akaryakıt fiyatlarının hesaplanmasında dikkate alınıyor. Ancak, dağıtım firmaları arasındaki rekabet ve serbest piyasa koşulları nedeniyle fiyatlarda şirketler ve şehirlere göre küçük farklılıklar görülebiliyor.
Akaryakıt fiyatlarındaki değişiklikleri duyuran sendikalar arasında yer alan Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) suç duyurusunda bulunması üzerine fiyat değişikliklerini vatandaşlarla paylaşmama kararı almıştı. Sendikanın dava süreci sonlanana kadar fiyat değişimleriyle ilgili bilgilendirme yapmayacağı belirtildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu