GenelGündem

Sivas Emniyetinden Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Etkinliği

Sivas Emniyetinden Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Etkinliği

Sivas Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında anlamlı bir etkinlik düzenledi.

21 Kasım 2024 tarihinde, Sivas Belediyesi ve Bahtiyarbostan Özgecan Hanımlar Yaşam Merkezi kursiyerleri ve çalışanlarına yönelik 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlemesine Dair Kanun hakkında bir atölye çalışması gerçekleştirildi. Atölye çalışmasında, katılımcılara kanunun önemi ve kapsamı hakkında bilgi verilirken, ayrıca KADES (Kadına Yönelik Şiddet Acil Destek Uygulaması) hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve KADES el broşürü dağıtımı yapıldı.

Etkinlik sırasında, Anı Ağacı adı verilen bir interaktif çalışma da gerçekleştirildi. Kadın vatandaşlarımızın katkılarıyla oluşturulan anı ağacında, kadınların şiddetle mücadele konusundaki duygu ve düşünceleri yer aldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu