SBTÜ Tarafından Tüm Liselere Akademik Danışman Görevlendirildi
Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle imzalanan “Sosyal, Bilimsel ve Teknolojik İş Birliği Protokolü” kapsamında, Sivas’ta bulunan tüm liselere, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından akademik danışman görevlendirildi.
Ülkemizin ve Sivas İlinin bilimsel, teknolojik ve endüstriyel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla planlanan “Sivas’taki Liselere Akademik Danışmanlık Desteği Programı” 2021-2022 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte uygulanmaya konuldu.
Sivas Valiliği Makamının onayı ile uygulamaya geçirilen Liselere Akademik Danışmanlık Desteği Programı, Sivas il merkezi ve 16 ilçedeki resmi ve özel tüm lise ve dengi okullarla birlikte Rehberlik ve Araştırma Merkezleri ile Bilim ve Sanat Merkezini de kapsıyor.
Programla; SBTÜ’nün akademik potansiyelinin liselerle paylaşılması, öğrenci ve öğretmenlerin bilim ve teknolojideki yenilikler konusunda bilgi ve farkındalık düzeylerinin artırılması, TÜBİTAK gibi kurumlar tarafından düzenlenen ulusal ve uluslararası yarışma, proje ve olimpiyatlarda öğretmen ve öğrencilere akademik destek verilmesi, dünyada ve Ülkemizde geleceğin mühendislik mesleklerinin tanıtılması, SBTÜ’de bulunan bölümlerdeki mühendislik eğitiminin içeriği ve geleceği üzerine paylaşımlar yapılıp mühendislik alanlarına nitelikli öğrencilerin tercihlerinin yönlendirilmesi hedefleniyor.
SBTÜ’nün, teknolojik gelişmeleri yakından takip eden, yeni nesil, girişimci ve genç bir üniversite olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul “Üniversitemiz, özellikle savunma teknolojileri ve tarım bilimleri başta olmak üzere mühendislik alanlarında ileri teknoloji geliştirme ve bilgiyi ürüne dönüştürme misyonuyla hareket etmektedir. Bilginin paylaşıldıkça çoğalacağı gerçeğinden hareketle, Üniversitemizin bilimsel ve akademik potansiyelini, Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki öğrenci ve öğretmenlerimizin de istifadesine sunmak istiyoruz. Bu amaçla hayata geçirilen Akademik Danışmanlık Desteği Programı kapsamında tüm liselerimize birer öğretim üyesi ve birer araştırma görevlisini danışman olarak görevlendirdik. Danışmanlarımız ilk etapta, görevlendirildikleri okulları ziyaret ederek hem idareci ve öğretmenlere tanışıyor hem de danışmanlık desteği sağlanabilecek konuları istişare ediyorlar. Bu konularda kesin bir sınır koymuyoruz. Okulun ihtiyaçları ve Üniversitemizin potansiyeli dahilinde okullardan gelecek danışmanlık talepleri değerlendirmeye alınacak. Bu kapsamda, İlimizdeki lise öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası düzeydeki araştırma projeleri yarışmalarına danışmanlık desteği sağlanmasının yanı sıra yüz yüze ve çevrim içi platformlarda ders anlatımları, laboratuvar ve deney uygulamaları, seminerler, konferanslar, söyleşiler gibi ortak faaliyetler de düzenlenebileceğini ön görüyoruz. Programın, liselerimizdeki öğrenci ve öğretmenlerimize katkı sağlamasını temenni ediyor, bu konudaki yapıcı yaklaşımları için başta Sivas Valiliğimiz olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, resmi-özel lise ve dengi okul ve kurumlarımızın idareci, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyorum.” dedi.