EkonomiGenelGündem

Eken: Yeni Pazarlar Oluşturuyoruz

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ile Güney Hebron Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Filistinli iş insanları Sivas’a geldi.

Heyette yer alan Filistin Devleti Ticaret Müşaviri Rana Abusıbaa, Güney Hebron Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası Yönetim Kurulu Başkanı Khalid Lafi Aljabarin ve yönetim kurulu üyeleri ve iş insanları, STSO’yu ziyaret etti. Sivas 1’inci OSB’de bulunan firmaları gezen heyet, daha sonra Sivas TSO’da firmalarla ikili görüşmeler yaptı. Verimli geçen görüşmelerde çeşitli ticari anlaşmalar yapıldı. STSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken de heyetle yemekte bir araya geldi. STSO Yönetim Kurulu Üyelerinin de katıldığı yemekte Başkan Eken, Filistin Devleti Ticaret Müşaviri Rana Abusıbaa, Güney Hebron Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası Yönetim Kurulu Başkanı Khalid Lafi Aljabarin ve Yönetim Kurulu üyeleri ve iş insanlarıyla Sivas’ın OSB’leri ve yatırım imkanlarıyla ilgili bilgiler verdi.

Görüşmelerin ihracata olumlu yansıyacağını belirten Başkan Eken, işbirliğinin artarak devam edeceğini söyledi.
Oda üyelerine yeni pazarlar oluşturmak için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başkan Eken, “Oda olarak her zaman önceliğimiz üyelerimizdir. Üyelerimizin ihracat yapması, ticaretlerini arttırmaları için çeşitli işbirliği anlaşmaları, protokoller imzalıyoruz. Odamız ile Güney Hebron Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası arasında da işbirliği protokolü anlaşması imzalamıştık. Bu kapsamda davetlimiz olarak Filistin Devleti Ticaret Müşaviri Rana Abusıbaa, Güney Hebron Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası Yönetim Kurulu Başkanı Khalid Lafi Aljabarin ve Yönetim Kurulu üyeleri ve iş insanlarını şehrimizde ağırladık. Kendilerine Sivas’taki OSB’lerimiz, yatırım alanları hakkında bilgiler verdik. Odamızda yapılan ikili görüşmeler sonucunda firmalarımız ile Filistinli firmalar arasında ticari anlaşmalar yapıldı. Ben Filistin heyetine nazik ziyaretleri ve işbirlikleri nedeniyle teşekkür ediyorum. Son derece verimli görüşmeler gerçekleştirildi. İnşallah yeni işbirliği anlaşmaları da yapacağız” dedi.

Güney Hebron Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası Yönetim Kurulu Başkanı Khalid Lafi Aljabarin ise “Bizleri konuk ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Sivas’ta ticari ilişkilerin geliştirilmesi anlamında bir strateji geliştirilmiştir. Ticari faaliyetler konusunda önemli sözleşmeler imzaladık. Bu sözleşme hem bizim hem de sizin ticaretinize ciddi katkı sağlayacak. Metal, tarım, teknoloji, solar enerji gibi alanlarda bizim tarafımızdan ve sizlerin tarafından çok güzel bir sözleşme yapılacak. Bizlere göstermiş olduğunuz misafirperverlik ve işbirliği konusundaki özveriniz için teşekkür ediyorum” dedi.
Misafirverlikleri nedeniyle STSO Başkanı Mustafa Eken ve yönetimine teşekkür eden Filistin Devleti Ticaret Müşaviri Rana Abusıbaa, “Sizlerle bir arada olduğumuz için, bizleri Sivas’ta ağırladığınız için çok mutluyuz. Burada ticari anlamda görüşmeler yapıldı. İnşallah bu dostluk devam eder. İnşallah biz de, sizleri Filistin’de misafir edeceğiz. Gelecekte Türkiye-Filistin arasında güzel işbirlikleri yapılacak. Biz de burada güzel görüşmeler yapıyoruz. Türkiye ile ticaret hacmimizi geliştirmek istiyoruz. Hem sizin ihracat yaptığınız ürünleri hem de bizim ihracat ürünlerimizi arttırmak istiyoruz. Ticari ilişkileri güçlendirmek için buraya geldik. Çeşitli anlaşmalar yapacağız. Burada göstermiş olduğunuz misafirperverlik ve dostluk için teşekkür ediyorum. Sivas’a ilk kez geldim. Burada olduğum için çok mutluyum. STSO Başkanı Mustafa Eken, Yönetim Kurulu üyelerine ve iş insanlarına teşekkür ediyorum. Sizleri de heyetinizle Filistin’e bekliyoruz. Sizleri Filistin’de görmekten mutlu olacağız” diye konuştu.
Programda Başkan Eken ve Filistin heyeti karşılıklı hediye takdiminde bulundu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu