GündemİlçelerYerel Haberler

Başkan Aktepe, Çiftçilere Örnek Oldu


Sivas Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Gürün Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Aktepe, ilçede ürün çeşitliliğini artırmak ve çiftçilere örnek olmak için kendi arazisine ektiği Azkan Nohut Çeşidinin hasadı yapıldı.
Gürün’ün Konakpınar köyünde 1500 dönüm araziye ekilen nohutların hasadına Programa; AK Parti Sivas Milletvekili Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz, AK Parti Sivas Milletvekili Mehmet Habib Soluk, Vali Yardımcısı Abdullah Seçkin Koçak, İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, Sivas Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Gürün Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Aktepe, diğer ilgililer ve çiftçiler katıldı.
İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, ilimizin 950 bin hektarlık işlenebilir tarım arazisinin 800 bin hektarının işlendiğini belirterek, “130 bin hektar da şuan sulanan arazimiz mevcut. Gerek hububat alanında gerekse kayısı, şeker pancarı, patates ve yem bitkisi ürünleriyle Türkiye’de ilk 10’da yer alan ilimiz, merkez konumunda. Her geçen yıl tarımsal hasılatı arttırarak 2020 yılı TÜİK rakamlarına göre 7,2 milyar liraya ulaştık. Bu proje ile de 57 ton nohut tohumunun dağıtımını çiftçilerimize gerçekleştirdik. Amacımız; bir taraftan ürün çeşitliliğini arttırmak, bir taraftar da ilimizde yaklaşık yüzde 30’a varan nadasa bırakılan arazilerin üretime kazandırılması noktasında bu projeyi uyguluyoruz. Ürün çeşitliliği arttırmak amacıyla öncülük eden Sivas Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Gürün Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Aktepe’ye teşekkür ediyorum” dedi.


TÜRKIYE, AVRUPA’DA TARIMSAL HASILATTA 1 NUMARA

AK Parti Sivas Milletvekili Milli Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz ise, farklı bir ürünü denemenin cesaret olduğunu söyleyerek, “Tarımsal hasıla 7,2 milyar liraya ulaştı. Bu çok güzel bir rakam. Türkiye, Avrupa’da tarımsal hasılatta 1 numara. Bizden sonra Fransa ve diğerleri gelir. Dolayısı ile biz de üretenin yanındayız. Ürün çeşitliliğinin arttırılmasına öncülük eden Sivas Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Gürün Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Aktepe’yi tebrik ediyor, bereketli ve hayırlı olsun” diye konuştu.


ÇİFTÇİLERİMİZE VERİMDE ARTI SAĞLAYACAK İMKANLARI KISA ZAMANDA SUNACAĞIZ

AK Parti Sivas Milletvekili Mehmet Habib Soluk ise, “Sivas Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Gürün Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Aktepe’yi yürekten tebrik ediyoruz. İnşallah diğer çiftçilerimize de örnek teşkil eder. Hayırlı uğurlu olsun. Sivas bir plato. Tarımsal sulamayı da belirli bir noktaya getirdik. Sulama kanallarımızda eksikliklerimiz var. Bunları da tamamlayarak çiftçilerimize verimde artı sağlayacak imkanları kısa zamanda sunacağız.” şeklinde konuştu.
GÜRÜN’DE 44 BIN DEKAR NOHUT EKİLDİ
Gürün Kaymakamı Halil Yazıcı da hasadın hayırlı olmasını dileyerek, “Gürün’de toplam 44 bin dekar nohut ekiliyor ama ilk defa argan tohumu olarak ekildi. Bu da biçer ile biçilebilen bir ürün. Ürünün tanıtılması açısından öncülük eden Sivas Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Gürün Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Aktepe’yi tebrik ediyorum. Gürün’deki çiftçilerimizi bu nohudu ekmelerini istiyoruz.” dedi.

Sivas Haber

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu