GenelGündemİlçeler

YHT Bilet Fiyatlarına Yüzde 30 Artış!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletlerine ikinci zammı gerçekleştirdi. Bayram tatilinin ardından yapılan bu zamla birlikte, YHT bilet fiyatlarına yüzde 30’luk bir artış uygulandı. İlk olarak yılbaşında yüzde 15 zam yapılan bilet fiyatlarına, bu yılın ikinci zamı Temmuz ayının başlarında gerçekleşti.
Yapılan zam sonucunda Ankara ile Sivas arasındaki seyahat için gereken bilet fiyatı 312 TL’ye yükseldi. Daha önce 240 TL olan bu bilet fiyatı, ikinci zamla birlikte 312 TL’ye çıktı. Ayrıca, İstanbul ile Ankara arasında seyahat için gereken bilet fiyatı da zamdan etkilendi. İstanbul-Ankara bilet fiyatı, önceki fiyatı olan 248 TL’den 323 TL’ye yükseldi.
Diğer rotalarda da bilet fiyatlarında artışlar yaşandı. Örneğin, Eskişehir ile Konya arasındaki bilet fiyatı 141 TL’den 184 TL’ye, Eskişehir ile Ankara arasındaki bilet fiyatı 110 TL’den 136 TL’ye, Eskişehir ile İstanbul (Söğütlüçeşme) arasındaki bilet fiyatı ise 161 TL’den 210 TL’ye çıktı. Ankara ile Konya arasındaki bilet fiyatı da 112 TL’den 146 TL’ye yükseldi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu