
Sivas’ta Sosyal Medyanın Türkçeye Etkileri Konuşuldu
AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy öncülüğünde, Cumhuriyet Üniversitesi, Millî Eğitim Müdürlüğü ile Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezinin katkılarıyla düzenlenen “Dil ve Dijital Dünya, Sosyal Medyanın Türkçeye Etkileri” konulu panel, geniş katılımla gerçekleştirildi.

Programa; Sivas Valisi Sn. Yılmaz Şimşek, eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek Hanımefendi, önceki dönem Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Osman Sezgin, Sivas Milletvekili Rukiye Toy, il protokolü ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Vali Şimşek: “Dil, Bir Milletin Kimliğidir”
Panelin açılışında konuşan Vali Yılmaz Şimşek, Türkçenin korunmasının önemine vurgu yaparak, “Dil, bir milletin kimliğidir. Türkçemizi, teknolojinin hızla dönüştürdüğü bu çağda hem korumak hem de geliştirmek hepimizin sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.

Uzman İsimler Türkçe ve Dijital Dünya Üzerine Konuştu
Doç. Dr. Osman Sezgin, “Lisan, Kültür ve Şahsiyet’in Oluşumu” başlıklı konuşmasıyla dilin kültür ve kişilik üzerindeki etkilerini ele aldı. Ardından, İletişim Uzmanı Nesrin Öztürk Salgar’ın moderatörlüğünde düzenlenen panelde Doç. Dr. İzzet Şeref ve Dr. Öğr. Üyesi Murat Sarıbaş, sosyal medyanın Türkçeye olan etkilerini tartıştı.
Milletvekili Toy’a Plaket Takdimi
Program sonunda, Vali Yılmaz Şimşek’in eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek Hanımefendi, programa katkılarından dolayı Sivas Milletvekili Rukiye Toy’a plaket takdim etti.
Dil bilinci ve Türkçenin dijital dünyadaki yeri üzerine önemli mesajların verildiği etkinlik, katılımcılardan tam not aldı.



