
Sivas’ta KKKA Alarmı: 6 Kişi Hastanede Tedavi Görüyor, 2 Kişi Hayatını Kaybetti
Sivas’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı vakaları artış göstermeye başladı
Sivas’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı vakaları artış göstermeye başladı. Havaların ısınmasıyla birlikte kene ısırmalarının yaygınlaşması, bölge halkı için ciddi bir sağlık tehdidine dönüştü.
16 Kişi Hastaneye Başvurdu
Nisan ayıyla birlikte ortaya çıkan keneler nedeniyle Sivas’ta Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne şu ana kadar 16 kişi KKKA şüphesiyle başvurdu. Bu hastalardan 8’i tedavilerinin ardından taburcu edilirken, maalesef 2 kişi yaşamını yitirdi. Halen 6 kişinin tedavisi aynı hastanede sürüyor.
Uzmanlar Uyarıyor: Kene Temasına Dikkat!
Uzmanlar, vatandaşları doğa yürüyüşleri ve kırsal alanlara çıkarken dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Özellikle otlak alanlarda çalışanların ve piknik yapanların keneye karşı korunma önlemleri alması, KKKA’nın yayılmasını önlemede kritik rol oynuyor.
KKKA Nedir?
Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, kene ısırmasıyla bulaşan ve kanamalarla seyreden ölümcül bir viral enfeksiyon hastalığıdır. Erken teşhis ve tedavi hayati öneme sahiptir.
Sivas Halkı Dikkatli Olmalı
Sivas Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve hastane yetkilileri, KKKA şüphesi taşıyan bireylerin zaman kaybetmeden sağlık kuruluşlarına başvurmaları gerektiği konusunda uyarılarını sürdürüyor. Ayrıca, kene ile temasta bulunmuş kişilerin keneyi çıkarmaya çalışmadan en yakın sağlık birimine gitmeleri hayati önem taşıyor.