
Sivas Uluslararası Film Festivali Kortejle Başladı: Aile Teması Ön Planda
Sivas Valiliği, Belediye Başkanlığı, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve TÜRKSOY (Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı) iş birliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen Sivas Uluslararası Film Festivali, renkli bir kortej yürüyüşüyle başladı
Sivas Valiliği, Belediye Başkanlığı, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve TÜRKSOY (Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı) iş birliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen Sivas Uluslararası Film Festivali, renkli bir kortej yürüyüşüyle başladı.

Nostaljik Araçlar, Yöresel Kıyafetler ve Sinema Coşkusu
Festivalin açılış korteji, Sivas Valiliği önünden başlayarak Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi‘nde sona erdi. Yürüyüşe Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, sanatçılar, yönetmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yöresel kıyafetler, nostaljik araçlar ve kültürel temalar korteje renk kattı.
Festivalde 700’e Yakın Film Başvurusu
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde, Valilik ve Belediye iş birliğiyle gerçekleştirilen festivale 700’e yakın belgesel ve kurmaca film başvurusu yapıldı. Filmler, alanında uzman jüriler tarafından değerlendirilerek:
-
Belgesel ve Kurmaca dallarında birincilik ödülleri,
-
Aynı kategorilerde jüri özel ödülleri
verilecek. Kazanan yapımlar, 28 Mayıs’ta düzenlenecek görkemli ödül töreniyle açıklanacak.

Aile Teması Ön Planda
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2025 yılını “Aile Yılı” ilan etmesiyle birlikte, festivalde gösterime giren birçok filmde aile temasına özel bir vurgu yapıldı. Aile bağları, kültürel değerler ve toplumsal yapının sinema diliyle işlendiği filmler, izleyicilere hem sanatsal hem de duygusal bir deneyim sunmayı hedefliyor.


