Asayiş

Sivas Merkezli 4 İlde Dolandırıcılık Operasyonu: 3 Tutuklama

Sivas merkezli olarak yürütülen geniş çaplı dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan 6 şüpheliden 3'ü tutuklandı

Sivas merkezli olarak yürütülen geniş çaplı dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan 6 şüpheliden 3’ü tutuklandı. Operasyon, Sivas, Mersin, Afyonkarahisar ve Sakarya illerini kapsadı.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, bilişim sistemleri ile banka ve kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık yapan şüphelilerin yakalanmasına yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi.

Zanlıların, sosyal medya platformlarında yasa dışı bahis oynattıklarını iddia ederek insanları kandırdığı, bu yolla yüksek kazanç vaadiyle dolandırıcılık faaliyetleri yürüttüğü belirlendi.

Operasyonda;

  • Mersin’de 3,

  • Afyonkarahisar’da 2,

  • Sakarya’da 1
    şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin üzerinde ve adreslerinde yapılan aramalarda, dolandırıcılıkta kullanıldığı değerlendirilen dijital materyallere el konuldu.

1 Milyon TL Üzerinde Haksız Kazanç Tespit Edildi

Yapılan incelemelerde;

  • 14 ayrı olayda toplam 1 milyon 30 bin TL haksız kazanç elde edildiği,

  • Çok sayıda kişiye ait görüşme kayıtları,

  • Dolandırıcılık faaliyetlerinde kullanılmak üzere hazırlanmış reklam görselleri ve videoları bulundu.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi, 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu