
Eski Manken ve Oyuncu Engin Koç, Sivas’ta Köyüne Döndü
Sivas’ın Hafik ilçesine bağlı Yeniköy’de ev yaptıran eski manken ve sinema oyuncusu Engin Koç (66), büyük şehir yaşamının stresinden uzak, doğayla iç içe bir hayat sürüyor
Sivas’ın Hafik ilçesine bağlı Yeniköy’de ev yaptıran eski manken ve sinema oyuncusu Engin Koç (66), büyük şehir yaşamının stresinden uzak, doğayla iç içe bir hayat sürüyor. 1980’li ve 90’lı yıllarda hem podyumlarda hem de Yeşilçam filmlerinde izleyiciyle buluşan Koç, köy yaşamının kendisine huzur verdiğini söyledi.
“HEDEFİM 6 AY BURADA YAŞAMAK”
Aslen Sivaslı olan ve 1959’da İstanbul’da dünyaya gelen Koç, çocukluk yıllarından bu yana sık sık geldiği baba ocağı Yeniköy’de artık kendi evinde vakit geçiriyor. Köyde bir ev yaptırarak ailesiyle birlikte burada yaşamaya başlayan Koç, “İnsanın özüne dönmesi, kendisiyle tanışması çok önemli. İstanbul’u seviyorum ama kalabalığı yorucu. Burada doğayı yaşıyorum, mevsimleri görüyorum. Hedefim her yıl en az 6 ayımı burada geçirmek” dedi.
“BURASI BİR RESSAMIN TUVALİ GİBİ”
İstanbul’un cazibesine rağmen köy hayatının dinginliğini tercih ettiğini belirten Koç, doğayı bir tabloya benzeterek, “Yaşam burada bir ressamın tuvali gibi. Önünüzde sürekli renk değiştiren bir manzara var. Burada ruhum dinleniyor” ifadelerini kullandı.
“GEÇMİŞİMDEN PİŞMAN DEĞİLİM”
Yıllarca mankenlik ve sinema oyunculuğu yapan Engin Koç, meslek hayatının kendisine çok şey kattığını söyleyerek, “Her yaşın kendine özgü güzellikleri var. Geçmişimden pişman değilim. Hatalar da yaptım ama hepsi bana bir şey öğretti. Artık bilgelik zamanıma doğru yürüyorum” dedi.
“MANKENLİK BENİM İLK GÖZ AĞRIMDI”
Yeşilçam’ın ünlü isimleriyle birçok filmde rol alan Koç, sinemayı sevdiğini ancak en çok mankenlikten keyif aldığını dile getirdi:
“Sanat hayatımda hiçbir şeyi bırakmadım. Güzel bir proje olursa yine oynarım. Ama mankenlik benim ilk göz ağrım. O dönemlerde Türkiye’yi dünyada tek erkek manken olarak temsil etmiştim, bu benim için büyük gururdu.”
“YEŞİLÇAM’IN TADI BAŞKAYDI”
Geçmiş ile bugünü kıyaslayan Koç, Yeşilçam döneminin zorluklarına da değindi:
“O zamanlar film çekmek çok zordu, negatif film kullanılıyordu. İyi oynamadığında emeği boşa gidiyordu. Yönetmenler çok titizdi. Ama çok güzel filmler çıktı. Şimdi işler daha kolay ama duygusu eksik.”
Eşi Pınar Koç ve oğlu Burga Koç ise, köyde yaşamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, doğayla iç içe olmanın kendilerine huzur verdiğini söyledi.