EkonomiGenelGündemSiyasetVizyondakilerYerel Haberler

Tek Suçlu Mustafa EKEN!

Kimi siyaset yapma kimi koltuk peşinde Şehirde gizli saklı, kapalı kapılar arkasında Sivas Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri konuşuluyor. Kimileri sahada nabız yokluyor, kimileri pazarlık peşinde…

Sivas TSO Başkanı Mustafa Eken ise rutin çalışmalarını yapıyor. Üyeleri ziyaret ediyor, misafirlerini ağırlıyor. Gel gelelim yaşananların perde arkasına… 2018 STSO seçimleri öncesinde dönemin yönetimi sessiz sedasız, kimseye duyurmadan komitelerde değişiklik yapıyor. O dönem kimse buna ses çıkarmıyor. Çünkü seçime 1 ay kala bu durum ortaya çıkıyor.

Şu an adaylığını açıklayanlar dahil kimse yanlış yaptık, hata yaptık demiyor. Herkes halinden memnun… Mustafa Eken ve yönetimi bu şartlarda seçimleri kazanıyor. Göreve geliyor. Basın mensupları dahil STSO’nun yolunu bilmeyen herkes Başkanla oturup sohbet ediyor, derdini sıkıntısını anlatıyor. Şehirde kimse Eken ve ekibinin yaptığı hizmetleri görmezden gelemez. Gerek başlatılan seferberlik gerek Demirağ OSB konusunda gösterdikleri performans ve gerekse şehirle bütünleşmeleri… Sivas Ticaret ve Sanayi Odası denildiğinde zenginler kulübü denilirdi….

Şimdi ise kenar mahallelerde dahi Mustafa Eken tanınıyor, insanlar STSO’nun şehir için ne denli önemli olduğunu biliyor. Yani STSO’nun marka bilinirliği arttı. Tabi bu kimin umurunda… Kapı kapı üyeleri dolaşan, taksicilerin, kahvehane işletmecinin dahi medet umduğu, pandemi sürecinde maske dağıtan, üyelerinin sorunlarını yerel ve ulusal basında dile getiren, çözümler üreten bir yönetim neden önemli olsun ki!!!!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 3 kez görüşen ve 6 Bölge Teşviklerini talep eden Mustafa Eken, bakanlarla Sivas’ın geleceği için önemli olan konuları paylaşan Mustafa Eken ve ekibi neden önemli olsun ki!!! İftar yemeklerini dahi ceplerinden karşılayan, STSO’nun yani üyelerinin parasını kendi parasından daha fazla koruyan kollayan Mustafa Eken ve ekibi neden önemli olsun ki!!! Kimsenin kapısını açmayan, alışverişlerini dahi il dışından yurtdışından yapanlar varken mikro milliyetçilik yapan Mustafa Eken ve ekibi neden önemli olsun ki!!!

Burada tabi ki Mustafa Eken ve ekibinin de hataları var. Bunları söylemeden geçemeyeceğim… Sivas için çok çalıştı… 6 Bölge Teşvikleri için gecesini gündüzüne kattı. Üyelerin menfaatleri için gerekirse protokolle takıştı. Hakkaniyetten uzak şekilde hazırlanan komite listelerini şeffaf bir şekilde meclise getirdi. Tüm kurumlarla iç içe oldu…. Sivasspor’a kredi çekmeden otobüs aldı… Şehri ilgilendiren her konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. SCÜ kampüsünde bulunan yurtlarda yapıldığı gibi iş işten geçtikten sonra değil daha yolun başında Yeni Öğretmenevi yapılırsa Üyelerimiz sorun yaşar dedi. Basına gerçekten değer verdi, gerekirse onlarla halay çekti… Yaptı da yaptı…

Siyasi anlamda şehirde ne varlığı ne de yokluğu belli olmayan Yeniden Refah Partisi İl Başkanı STSO Meclis eski başkanı Cemil Laçiner, MHP’den ayrılıp Zafer Partisi İl Başkanı olan daha sonra oradan da ayrılan, Mustafa Eken’e sataşan sonra özür dileyen İbrahim Budaklı, bir şeyler söylemiş…

Gazetecilikle ilgili hiçbir bilgisi olmayan 5N 1K’yı TV programı zanneden birileri de bunları haber yapmış… Eken sizin izlenmeyen programlarınıza çıkıp anlatırken övgü konusunda çağ atladınız? Şimdi neden bu üstün! Gazetecilik refleksi… Adama sorarlar; ne istediniz de alamadınız diye… Diğer şahıslara gelince ne zaman ne diyeceği ne yapacağı belli olmayan kişilerin şehre kattığı inanılmaz katkıları anlatsınlar bizde alkışlayalım….

Unutmadan Mustafa Eken için önerilerimizi de ayrıca sıralayacağız…. Kalın sağlıcakla…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu