GenelGündem

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Sivas’ta Gençlerle Buluştu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Sivas ziyareti sırasında Buruciye Medresesi‘nde gençlerle buluştu. Gençlere hitap ederken milli tarihin önemini vurguladı ve Türkiye’nin tarihindeki zor dönemlere atıfta bulundu. Kurtulmuş, Türkiye’nin bu zorlukları aşarak dünyanın önemli ülkelerinden biri haline geldiğini belirtti. Ayrıca, ülkenin sahip olduğu kazanımların yeterli olmadığını ve her zaman daha büyük hedefler belirlemeleri gerektiğini vurguladı. Türk gençliğini dünya gençleriyle yarışmaya teşvik etti ve Türkiye’nin potansiyeline inandığını ifade etti.


Ardından, gençlerin orman yangınlarıyla ilgili sorularını yanıtladı. Orman yangınlarını ciddi bir suç olarak değerlendirdi ve bu tür yangınları kasten çıkaranlar için ağır cezaların olduğunu söyledi. Kurtulmuş,
“Bu orman yangınlarıyla ilgili zaten ormanı yakanlarla ilgili çok ağır cezalar mevcut. Tabii bu yıl maalesef çok yoğun yangınlarla karşı karşıya kaldık. Şunu söyleyeyim bu yangınların her birisiyle ilgili gerçek nedenler nedir? Bunlar ortaya konulmaya çalışılıyor. Şöyle bir algı da yanlış; ormanlarımızı birileri geliyor yakıyor gidiyorlar. Ormanları gözümüzün içi gibi korumamız lazım. Çanakkale’de ben de haberleri gördüm. Birkaç saat içerisinde binlerce dönüm arazi gidiyor. O ağaçları dikebilmeniz için onlarca yıl geçmesi lazım. Burada hassas olmak lazım. Bir taraftan da Türkiye’de bu orman kayıpları yaşanırken süratle onların yerini alacak yeni ağaçların dikilmesi, yeni ormanların kurulması lazım. Liseler, ortaokullar, hatta üniversitelerde ağaçlandırma çalışmaları ve yeni orman dikimi konusunda gençlerimiz öncü oluyor, gönüllü oluyorlar. Bunun da fevkalade önemli olduğunu ifade etmek isterim. İnşallah bunlara karşı da gerekli tedbirler alınarak devam ediyor” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu