SİVAS’TA TEMMUZ AYINDA 432 TRAFİK KAZASI: 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

SİVAS’TA TEMMUZ AYINDA 432 TRAFİK KAZASI: 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

ABONE OL
Ağustos 6, 2026 07:11
SİVAS’TA TEMMUZ AYINDA 432 TRAFİK KAZASI: 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emniyet Trafik Daire Başkanlığı tarafından açıklanan 2026 yılı Temmuz ayı trafik kaza istatistikleri, Sivas’ta trafik güvenliğine ilişkin çarpıcı verileri ortaya koydu. Kent genelinde temmuz ayında meydana gelen 432 trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybederken, 422 kişi yaralandı.

Açıklanan verilere göre, Sivas’ta temmuz ayı boyunca yaşanan trafik kazaları, can kayıpları ve yaralanmalarla sonuçlandı. Yetkililer, özellikle yaz aylarında artan trafik yoğunluğuna karşı sürücüleri kurallara uymaları konusunda uyardı.

İLK 7 AYDA 2 BİN 224 KAZA

Emniyet Trafik Daire Başkanlığı verilerine göre, Ocak-Temmuz 2026 döneminde Sivas’ta toplam 2 bin 224 trafik kazası meydana geldi.

Yılın ilk yedi ayında yaşanan kazalarda 19 kişi yaşamını yitirirken, bin 186 kişi ise çeşitli şekillerde yaralandı.

YAZ AYLARINDA KAZA RİSKİ ARTIYOR

Uzmanlar, yaz döneminde tatil hareketliliği ve şehirler arası yolculukların artmasıyla birlikte trafik yoğunluğunun yükseldiğine dikkat çekiyor. Bu nedenle sürücülerin hız limitlerine uymaları, emniyet kemeri kullanmaları ve trafik kurallarına eksiksiz riayet etmeleri gerektiği vurgulanıyor.

KURALSIZLIK CAN ALIYOR

Trafik uzmanları, ölümlü ve yaralanmalı kazaların büyük bölümünün sürücü hatalarından kaynaklandığını belirtiyor.

Aşırı hız, hatalı sollama, takip mesafesine uyulmaması, kırmızı ışık ihlali ve araç kullanırken cep telefonu ile ilgilenilmesi, trafik kazalarının en önemli nedenleri arasında gösteriliyor.

Yetkililer, can kayıplarının önüne geçilebilmesi için tüm sürücüleri daha dikkatli ve kurallara uygun araç kullanmaya davet etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP