
Sivas’ta Kaldırım İşgallerine Geçit Yok! Denetimler Başladı
Sivas Belediyesi, şehir genelinde artan kaldırım işgalleriyle ilgili kapsamlı bir mücadele başlattı. Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun’un talimatıyla, Zabıta Müdürlüğü ekipleri başta çarşı merkezi olmak üzere tüm ilçelerde esnafı son kez uyardı
Sivas Belediyesi, şehir genelinde artan kaldırım işgalleriyle ilgili kapsamlı bir mücadele başlattı. Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun’un talimatıyla, Zabıta Müdürlüğü ekipleri başta çarşı merkezi olmak üzere tüm ilçelerde esnafı son kez uyardı.
Yarın itibarıyla başlayacak olan denetimlerde, kaldırımları işgal etmeye devam eden işletmelere Kabahatler Kanunu kapsamında cezai işlem uygulanacağı duyuruldu.

“Kaldırımlar Yayalarındır”
Sivas Zabıta Müdürü Nuri Çayır, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Başkanımız Dr. Adem Uzun’un bu konudaki tavrı çok net. Kaldırım işgaline kesinlikle taviz verilmeyecek. Vatandaşlarımızın geçiş alanlarını işgal eden esnafa yasal işlem uygulanacak” dedi.
Amaç: Daha Düzenli ve Erişilebilir Bir Şehir
Kaldırımların yayalara ait olduğunun altını çizen yetkililer, bu uygulamanın sadece esnaf değil, tüm vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için yapıldığını vurguladı. Sivas Belediyesi, şehir estetiği ve kamu düzenini sağlamak adına benzer denetimlerin süreceğini belirtti.




