EkonomiGenelGündem

Sivas’ta Halk Otobüslerine Zam Yolda: Akaryakıt Artışı Ulaşımı Vurdu

Sivas’ta toplu taşıma ücretleri için zam talebi gündemde. Şaban Yalman, artan akaryakıt maliyetleri nedeniyle zammın kaçınılmaz olduğunu açıkladı

Sivas’ta artan petrol fiyatları ve akaryakıt maliyetleri, toplu taşımayı da etkiledi. Sivas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şaban Yalman, halk otobüsü ücretlerine zam yapılmasının artık kaçınılmaz hale geldiğini belirtti.

Yalman, son dönemde akaryakıt fiyatlarında yüzde 60’a varan artış yaşandığını vurgulayarak mevcut tarifeyle esnafın ayakta kalmakta zorlandığını ifade etti.

Artan maliyetlerin sadece yakıtla sınırlı olmadığını belirten Yalman, sigorta, bakım ve personel giderlerinin de ciddi şekilde yükseldiğini, bu nedenle halk otobüsçülerinin aylık ortalama 33 bin TL zarar ettiğini söyledi.

Hazırlanan zam talebinin Sivas Belediyesi’ne iletileceğini belirten Yalman, nihai kararın Belediye Meclisi tarafından verileceğini ifade etti.

Yeni tarifeye ilişkin detayların ise yapılacak toplantının ardından netleşmesi bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu