
Sivas’ta jandarma ekiplerinin başarılı operasyonuyla göçmen kaçakçılığına ağır darbe indirildi. Koyulhisar ilçesinde düzenlenen operasyonda, yasa dışı yollarla Türkiye’ye giriş yapan 6 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen yakalanırken, bu kişileri taşıyan 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sivas İl Jandarma Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü ile Koyulhisar İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yürüttüğü istihbari çalışmalar neticesinde, düzensiz göçmenlerin taşındığı bilgisine ulaşıldı. Operasyon sonucu yakalanan 3 organizatör hakkında başlatılan adli süreç tamamlandı ve şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Yakalanan düzensiz göçmenler ise işlemlerinin ardından Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edilerek sınır dışı edilmek üzere sürece alındı.
Sivas İl Jandarma Komutanlığı, yaptığı açıklamada, “Göçmen kaçakçılığı başta olmak üzere her türlü yasa dışı faaliyete karşı kararlılıkla mücadele devam edecek. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için denetim ve operasyonlar aralıksız sürecek” ifadelerine yer verdi.




