
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Şubat ayı meclis toplantısında meslek komitelerinin NACE kodlarına göre yeniden düzenlenmesi konusu görüşüldü. Toplantıda, sanayicilerin yer aldığı komitenin kapatılması tepkilere neden oldu.
Edinilen bilgilere göre, NACE kodlarına göre hazırlanan 30 meslek komitesi listesi önümüzdeki meclis toplantısında onaya sunulacak, ardından TOBB’a gönderilecek.
Daha önce 25 olan meslek grubu sayısı 30’a çıkarılırken, yeni düzenlemede sanayiciler komitesi kapatıldı.
Raporla İlgili Dikkat Çeken Detay
Öte yandan, 6 komisyon üyesinin çalıştığı ancak komisyon raporunda 5 meclis üyesi adına imza açıldığı öğrenildi. Bu durumun da toplantıda kulislerde konuşulduğu belirtildi.

Başkan Özdemir: “Sanayiciler Daha Güçlü Temsil Edilecek”
TSO Başkanı Zeki Özdemir, yapılan düzenlemenin temsil gücünü artıracağını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“NACE kodlarımız doğrultusunda meslek komitelerimizin yeniden düzenlenmesiyle tüccarımızın ve sanayicimizin bundan sonra Ticaret ve Sanayi Odası’nda daha etkin temsil edileceğine inanıyorum. Bu süreçte emeği geçen komisyon başkanına ve üyelerine teşekkür ediyorum.
Ben de bir sanayici olarak, sanayicilerimizin mevcut sayısından daha fazla üyeyle temsil edileceğine olan inancım tamdır. Bu konudaki hassasiyetimi hem başkanlık dönemimde hem de önceki dönemlerde davranışlarımla ortaya koyduğumu düşünüyorum.”
İsmail Timuçin: “Sanayiciler Parçalanıyor”
SOSAD Başkanı ve TSO Sanayiciler Grubu Meclis Üyesi İsmail Timuçin, alınan kararı eleştirerek düzenlemenin Sivas sanayisinin gelişimine olumsuz etki edeceğini savundu.
Timuçin, şunları söyledi:
“8 bin üyesi bulunan Sivas TSO’daki 300 sanayiciyi 6-7 komiteye bölerek parçalamak, Sivas sanayisinin gelişimine olumsuz katkı sağlar.
Komisyon raporunun meclis üyelerine dağıtılmasını ve red ya da kabul oyu veren üyelerin listesinin tarafıma verilmesini talep ediyorum.
Bu tarihtir. İnşallah red verenler yanılır, kabul verenler haklı çıkar. Zamanı geldiğinde belgelerle değerlendirme yapılacaktır.”
Yıldırım: “Sanayicilere 24 Kişilik Temsil İmkanı”
Meclis Başkanı Osman Yıldırım ise sanayicilerin temsil imkanının arttığını belirterek şu açıklamada bulundu:
“Sanayicilerimize 24 kişi seçilebilme imkanı sağlandı. Daha önce 3 kişi geliyordu. Eğer çalışır ve destek görürlerse 24 kişiye kadar temsil sağlanabilir.
OSB’yi feshettiğimiz ya da kapattığımız gibi bir durum yok. Ben de sanayiden gelen biriyim. Sanayicinin olmadığı bir yerde ben de kabul oyu vermezdim.”



