
Sivas Nuri Demirağ Havalimanı, Cumhuriyetin 100. Yıl Kutlamalarına Ev Sahipliği Yaptı
Sivas Nuri Demirağ Havalimanı, Cumhuriyetin 100. Yıl Kutlamalarına Ev Sahipliği Yaptı ,Cumhuriyetin 100. yıl etkinlikleri kapsamında, Sivas’taki DHMİ Sivas Nuri Demirağ Havalimanı coşkulu bir kutlama etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Sivas Nuri Demirağ Havalimanında gerçekleşen etkinlikte, Atatürk’ün soyadını verdiği Sivil Havacılığın kurucusu olan Nuri Demirağ’ın ismi ve mirası kutlandı. Havalimanında İl merkezinden ve çevre köylerden daha önce hiç uçağa binmemiş, havalimanı görmemiş ilkokul ve ortaokul öğrencileri havalimanına davet edildi. Türk bayrakları ile süslenen havalimanına gelen öğrenciler, uçaktan inen yolcuları coşkuyla karşıladılar ve uçağın içini keşfetme fırsatı buldular.

Ayrıca, öğrenciler havalimanının farklı birimlerini (terminal, kule, arff, garaj) gezerek sivil havacılık hakkında bilgi sahibi oldular ve Cumhuriyetimizin 100. yıl coşkusunu paylaştılar.
Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamaları kapsamında; Sivas Nuri Demirağ Havalimanında Atatürk fotoğraflarını içeren sergi açılarak tüm yolcuların keyifli zaman geçirmeleri sağlanmış olup Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik bölümü öğrencileri marşları çaldı.
