GenelGündem

Sivas Memur-Sen Üyeleri İsrail’in Gazze Saldırılarına Tepki Gösterdi

Sivas Memur-Sen Üyeleri İsrail’in Gazze Saldırılarına Tepki Gösterdi

Sivas Memur-Sen Üyeleri İsrail’in Gazze Saldırılarına Tepki Gösterdi, Sivas’ta Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Halil İbrahim Temiz, Filistin’e destek için gerçekleştirilen basın açıklamasında güçlü bir konuşma yaptı. Program, “Soykırıma Hayır, Filistin’e Destek, Siyonizm’e Lanet” sloganıyla 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlendi .

Başkan Temiz, açıklamada şunları söyledi: “Bugün Türkiye genelinde Siyonist İsrail’in gerçekleştirdiği soykırımı lanetlemek ve Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için bir aradayız. Aynı anda Ankara’da büyük bir mitingle Siyonist katliamı lanetliyor, tüm Türkiye’den ses veriyoruz. ‘Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur’ diyerek Siyonizm’e karşı onurluca direnen kardeşlerimize omuz vermek, kutlu direnişi selamlamak için buradayız. İkiyüzlü suskunluğa karşı insanlık onurunu haykırmak için buradayız. Ve dünyanın tüm iyi insanlarına ‘zulmün ateşi insanlığı kuşatıyor’ uyarısında bulunmak için buradayız.”

İnsanlık Nerede? Filistin’de Kan Dökülüyor

Temiz, Filistin’deki insanlık dramına dikkat çekerek şunları ekledi: “Aziz kardeşlerim, sözün bittiği yerdeyiz. İkiyüzlülüklerin zulmü arttığı bir zamandayız. Soykırımcı Siyonistler Filistin’de katliam yapıyor, susanların vicdanı sızlıyor. Evet, bugün Filistin’de mazlumların kanı üzerine kurulmuş bir rejim var. O şebekeye kimileri devlet diyor. Hayır, İsrail bir devlet değildir. İsrail, emperyalizm tarafından kurulmuş ve desteklenen bir terör örgütüdür. İsrail, bütün dünyaya kötülük yayan, soykırım uygulayan bir organizasyondur.”

“İnsanlık nerede? Onur nerede?” diyerek duygusal bir vurgu yapan Temiz, “Bugün Filistin’de can pazarı kurulmuş. Gazze’de çocuklar ölüyor, kadınlar ölüyor, ihtiyarlar ölüyor, insanlık ölüyor. Kan üzerine yükselmiş Batı Medeniyeti katille aynı safta. Ey insanlık neredesin? Biz biliyoruz, Filistin’de kardeşlerimiz onurlarıyla şehit oluyor. Dünyanın kötülüğü ise geride kalanların yakasına yapışıyor.”

Filistin İçin Adalet ve Özgürlük

 Siyonist İsrail yetkililerinin insanlık dışı açıklamalarına da değinen Temiz, “İsrail savunma bakanı, ‘onlar insan değil, hayvanlarla savaşıyoruz’ diyor. Netanyahu ‘Gazze’yi dümdüz edeceğiz’ diyor. Sözde sağlık bakanı, ‘hastanelere başvuran Filistinlileri tedavi etmeyeceğiz’ diyor. Hatta ‘hastanede yatan Filistinliler infaz edilebilir’ diyerek kutsal bir mesleği terör aracına dönüştürüyor. Sözde Cumhurbaşkanları, ‘Elektrik, su, yiyecek verilmeyecek. Ulaştırmaya çalışan araçlar vurulacak’ derken, sözde bir milletvekili, ‘nükleer silah kullanmalıyız’ diyebiliyor. Her savaşın bir hukuku vardır, fakat bu kandan, irinden beslenen örgüt, vahşetini sınırlayacak hiçbir değere, hukuka sahip değil. İşte bu rejime karşı direnen bir avuç insan, bugün, bütün dünyanın onurunu tutmaya çalışan o halk katlediliyor” şeklinde konuştu.

Son olarak, dünya genelindeki destek çağrısında bulunan Temiz, “Onun için sözün bittiği yerdeyiz. Onun için dünyanın iyi insanlarına çağrıda bulunuyoruz. Bu zulüm bütün dünyayı saracak uçak gemilerinin bölgeye sadece İsrail’e destek için gelmediğini hepimiz gayet iyi biliyoruz. Bütün hesaplar İsrail’in bölgesel planları ve güvenliği içindir. Emperyalistlere güçlü bir sesle altını çizerek ifade etmek isteriz ki; daha çok rahatsız olacaksınız!” dedi.

Temiz, Filistin’e desteklerini bir kez daha vurgulayarak, “Kahrolsun İsrail… Kahrolsun İsrail’i destekleyen emperyalizm… Yaşasın adalet… Yaşasın insanlık… Yaşasın özgür Filistin” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu