Sivas Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nden Büyük Başarı

Sivas Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nden Büyük Başarı

ABONE OL
Ekim 14, 2026 14:59
Sivas Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nden Büyük Başarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sivas Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen tarımsal örgütlerin derecelendirilmesi çalışmaları kapsamında üst üste ikinci kez “1. Derece Tarımsal Örgüt” unvanını almaya hak kazandı. Birlik Başkanı Serdar Dağlar, başarının Sivaslı küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin ortak emeğinin sonucu olduğunu belirtti.

Hizmet kalitesi, kurumsal kapasitesi, üye memnuniyeti ve hayata geçirdiği projelerle dikkat çeken Sivas Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, elde ettiği başarıyla kurumsal yapısını ve küçükbaş hayvancılık alanındaki çalışmalarını bir kez daha ortaya koydu.

Birliğin üst üste ikinci kez 1. Derece Tarımsal Örgüt unvanına layık görülmesi, Sivas’taki küçükbaş hayvan yetiştiricileri arasında da memnuniyetle karşılandı.

Başkan Serdar Dağlar: “Bu Başarı, Üreticilerimizin Eseridir”

Sivas Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Serdar Dağlar, elde edilen başarıya ilişkin yaptığı açıklamada, 1. Derece Tarımsal Örgüt unvanının özverili ve disiplinli çalışmaların sonucu olduğunu ifade etti.

Dağlar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Tarım ve Orman Bakanlığımızın değerlendirmeleri sonucunda birliğimizin üst üste ikinci kez ‘1. Derece Tarımsal Örgüt’ unvanına layık görülmesi bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Bu başarı, kurumsal yapımızın sağlamlığını, şeffaf yönetim anlayışımızı ve yetiştiricilerimize sunduğumuz hizmetin kalitesini ortaya koymaktadır.

Sivas, küçükbaş hayvancılıkta ülkemizin önemli merkezlerinden biridir. Göreve geldiğimiz günden bu yana yetiştiricilerimizin haklarını korumak, üretimi artırmak, ıslah çalışmalarını geliştirmek ve ilimiz hayvancılığını daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Alın terini meralara döken, yaz kış demeden üretmeye devam eden tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu başarı yalnızca birliğimizin değil, Sivaslı küçükbaş hayvan yetiştiricilerimizin tamamının başarısıdır.

Bu gururu yaşamamıza katkı sunan Tarım ve Orman Bakanlığımıza, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize, yönetim kurulu üyelerimize ve tüm çalışma arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Sivas hayvancılığını daha ileriye taşımak için aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.”

1. Derece Tarımsal Örgüt Unvanı Üreticilere Avantaj Sağlıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen “1. Derece Tarımsal Örgüt” unvanı, tarımsal örgütlerin kurumsal kapasitelerinin güçlendirilmesi ve üreticilere sunulan hizmetlerin geliştirilmesi açısından önem taşıyor.

İlgili mevzuat ve destekleme şartları çerçevesinde bu derecelendirme; tarımsal desteklemelerden yararlanma, proje geliştirme, finansman imkânlarına erişim ve sektörel temsilde çeşitli avantajlar sağlayabiliyor.

Sivas Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin bu unvanı üst üste ikinci kez kazanması, ilde küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi, yetiştiricilerin desteklenmesi ve sektörde kurumsal kapasitenin artırılması yönündeki çalışmalar açısından önemli bir başarı olarak öne çıkıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP