Asayiş

Sivas Dahil 10 İlde Sahte Altın Operasyonu: 67 Şüpheli Gözaltında

Kahramanmaraş merkezli, aralarında Sivas'ın da bulunduğu 10 ilde düzenlenen sahte altın operasyonunda 67 şüpheli gözaltına alındı.

Kahramanmaraş merkezli, aralarında Sivas’ın da bulunduğu 10 ilde düzenlenen sahte altın operasyonunda 67 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda piyasa değeri yaklaşık 150 milyon lira olan sahte altın, silah ve çeşitli suç unsurları ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Darphane tarafından basılması gereken çeyrek, yarım, tam altın ve ata lira gibi ziynet eşyalarının merdiven altı atölyelerde düşük ayar ve eksik gramajla üretildiği tespit edildi.

Bunun üzerine “parada sahtecilik“, “paraya eşit sayılan değerde sahtecilik” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında teknik ve fiziki takip gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalar sonucunda Kahramanmaraş, Mersin, Gaziantep, Şanlıurfa, Bursa, Hatay, Malatya, Diyarbakır, Kilis ve Sivas‘ta faaliyet gösteren 71 şüpheli belirlendi.

150 Ekip ve 490 Personelle Eş Zamanlı Operasyon

30 Haziran günü saat 06.00’da 150 ekip ve 490 personelin katılımıyla düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 67 şüpheli gözaltına alınırken, firari durumdaki 4 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

150 Milyon Liralık Suç Unsuru Ele Geçirildi

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 108 mühür, 79 ata lira, 813 tam altın, 792 yarım altın, 2 bin 634 çeyrek altın, 3 bin 666 gram altın, çeşitli Reşat altınlar, 151 figürlü altın, yaklaşık 1 kilogram 590 gram altın takı ile 105,84 gram levha altın ele geçirildi.

Operasyonda ayrıca 9 ruhsatsız tüfek, 8 ruhsatsız tabanca, 5 kurusıkı tabanca, çok sayıda fişek ve kartuş, kesici aletler ile 26 sentetik hap da bulundu.

Yetkililer, ele geçirilen suç unsurlarının toplam piyasa değerinin yaklaşık 150 milyon lira olduğunu belirtirken, soruşturmanın Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çok yönlü olarak sürdürüldüğünü açıkladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu