
Karasu, “Kadın Haklarının Savunucusu Olmalıyız”
Karasu, “KADIN… İki hecede kocaman bir dünya kadın… Kadın her türlü fedakarlığı göğüsleyen, vatanı için, milleti için iyi çocuklar yetiştirmeye çalışan değerli varlıklardır” dedi.
Başkan Karasu, “Kadın anadır kadın yeri geldiğinde baba, kardeş, öğretici birer neferdir kadın. Yazık ki özellikle günümüzde kendini bilmeyen, şiddet yüklü kimseler tarafından zorbalık görmekte aşağılanmakta sindirilmekte! Hatta yazıktır ki çoğu zaman da en yakınları tarafından da yıpratılmaktadır” ifadelerini kullandı.
“Kadın bir genel başkanı olan İYİ Parti‘nin Sivas İl Başkanı olarak önce insan sonra ülke olarak onlara gereken değeri vermeliyiz” diyen Karasu, “Kadın haklarının savunucusu olmalı onların haklarının çiğnenmesine göz yummamalıyız” dedi.
Başkan Karasu, “kadınlarımızın kıymetini bilmeli ve onların her türlü işin üstesinden geleceğine canı gönülden inanmalıyız. Yılın sadece bir gününde kadınları hatırlayarak maalesef onların toplum üzerindeki değerlerini ön plana çıkarmış, onların haklarını ödemiş olmuyoruz. Kadın= İnsan mevzusunu uygulamalarda göremiyoruz kaldı ki kadın haklarını insan haklarından ayrı tutmak mümkün değildir. Kadın hakları denilen, kadınların ayrıcalıklı haklara sahip olması değildir elbette. Sadece insan oldukları için her yerde ve herkes için geçerli haklara sahip olmasıdır. Ezilmeden, sindirilmeden, aşağılanmadan, ötekileştirilmeden! Kadınların eğitim, sağlık, siyaset ve toplumun her alanında özgür ve aktif olarak görev almalarına fırsatlar verilmelidir. Velhasıl kelam; daha huzurlu daha çağdaş ve sağlıklı bir toplum için kadınlara her zaman ihtiyaç olduğu unutulmamalı. Kadınlara her zaman saygı duyulmalı ve onları sadece bir günle değil ;her zaman hatırlamalıyız” dedi.
