GenelGündemİlçelerYerel Haberler

Karaşar Gülbahçe Barajının Gövde Dolgusu Tamamlandı

DSİ Genel Müdür V. Mehmet Akif Balta, twitter hesabından bir paylaşım yaparak günün ilk müjdesini Sivas’a verdi. Balta, Ulaş Karaşar Gülbahçe Barajının gövde dolgusunun tamamlanarak su tutulmaya başlandığını duyurdu.

Son zamanlarda yaşanan su sorunları ile gündemde olan Sivas’ta güzel haberler de gelmeye başladı.

İLK MÜJDE SİVAS’A

DSİ Genel Müdür V. Mehmet Akif Balta, barajda su tutulmaya başlandığını belirterek, “Su Varsa, Hayat Var. Bugün ilk müjdeyi Sivas’a veriyoruz. Sivas Ulaş Karaşar Gülbahçe Barajının gövde dolgusu tamamlanarak su tutulmaya başlandı. Hayırlı olsun! Depolanacak su ile 5.770 dekar tarım arazinin sulanması sağlanacaktır” paylaşımında bulundu.

Gülbahçe Barajının temelden 45,50 metre yüksekliğinde ve 1,583 milyon m3 su biriktirme hacmine sahip. Çalışmaları tamamlanan Gülbahçe Barajı ile 5 bin 770 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak.

Karaşar Gülbahçe Barajı ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artacak, hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacak. Bununla birlikte projenin tamamlanması ile bölgede istihdama katkı sağlanması ve yapılacak sulu tarım ile birlikte 2020 birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 9 milyon 777 bin 161 TL gelir artışı sağlanması hedefleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu