
Depremde Öğrencisini Kucağında Taşıyan Kahraman Öğretmen
Malatya’da 16 Ekim’de meydana gelen depremde özel gereksinimli öğrencisini kucağında taşıyıp, güvenli alana götüren öğretmen Şura Özçelik’e Malatya Valisi Seddar Yavuz, teşekkür belgesi verdi. Özçelik, “O anda düşündüğüm tek şey; öğrencim oldu” dedi.
Merkez üssü Malatya’nın Kale ilçesinde 16 Ekim’de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde öğretmen Şura Özçelik, tekerlekli sandalyede eğitimine devam eden 3’üncü sınıf öğrencisi Siraç Alpay’ı sarsıntı sırasında kucağına alarak güvenli bölgeye taşıdı. Geçirdiği rahatsızlık nedeni ile ayak ve vücudunu hareket ettiremeyen 10 yaşındaki Siraç Alpay’ın öğretmeni tarafından güvenli alana taşındığı anlar, okulun güvenlik kameralarına da yansıdı.
KAYGIMIZ EN YÜKSEK DÜZEYE ÇIKTI
Öğretmen Şura Özçelik, deprem anında düşündüğü tek şeyin özel gereksinimli öğrencisi Siraç Alpay olduğunu belirterek, “Özel eğitim öğretmeni olduğumuz için sürekli bir kaygı yaşıyoruz. Tabii bu durum deprem anında en yüksek düzeye çıktı. O anda düşündüğüm tek şey; öğrencim oldu. Onu nasıl güvenli alana götürebileceğimi düşündüm. Okul idaremizin de talimatları ve yönlendirmeleri ile tahliyemizi sağladık” diye konuştu.