GenelGündemSağlık

Sivas’ta İçme Suyu Alarmı: Dereye Gübre Döküldü, Tepkiler Büyüyor

Sivas'ta 4 Eylül Barajı’nı besleyen dereye hayvan gübresi döküldü

Sivas’ta içme suyu kaynakları açısından büyük risk oluşturan bir iddia gündeme geldi. Kentin önemli su kaynaklarından biri olan 4 Eylül Barajı’nı besleyen dereye hayvan gübresi döküldüğü öne sürüldü.

İddiaya göre, Kızılca Köyü çevresinden geçen dere yatağına bazı besiciler tarafından bırakılan hayvansal atıklar, doğrudan baraj havzasına karışarak su kirliliği riskini artırıyor. Bu durum, özellikle içme suyu kalitesi açısından ciddi endişe oluşturdu.

Vatandaşlar tepkili
Bölge halkı, kontrolsüz şekilde dere kenarlarına bırakılan gübrelerin çevre ve halk sağlığını tehdit ettiğini belirterek yetkililere çağrıda bulundu. Vatandaşlar, Sivas Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili kurumların bölgede inceleme yapmasını ve gerekli yaptırımların uygulanmasını talep ediyor.

Açıklama tepki çekti
Kızılcaköy sosyal medya hesabından yapılan açıklama ise tepkileri daha da artırdı. Yapılan açıklamada, “Olumsuz arazi ve hava koşulları nedeniyle hayvan gübrelerini araziye götüremeyen köylülerimiz, gübreleri yol kenarında uygun yerlere taşımıştır. Yağışlarla dereye karışan gübreler ise uygun zamanda kaldırılacaktır” ifadelerine yer verildi.

Bu açıklama kamuoyunda “özrü kabahatinden büyük” yorumlarına neden olurken, uzmanlar ve vatandaşlar su kaynaklarının korunması için acil ve caydırıcı önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

Yetkililerden, denetimlerin artırılması, çevre kirliliğinin önlenmesi ve içme suyu güvenliğinin sağlanması adına hızlı adımlar atılması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu