AsayişGenel

Sivas Dahil 16 İlde FETÖ Operasyonu: 81 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Sivas’ın da bulunduğu 16 ilde FETÖ’ye yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 81 şüphelinin yakalandığını açıkladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Sivas’ın da bulunduğu 16 ilde FETÖ’ye yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 81 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır ve Balıkesir merkezli olarak bu sabah gerçekleştirilen FETÖ operasyonları, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM ve İstihbarat Başkanlıkları ile Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde yürütüldü. Operasyonlarda aktif kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, gizli tanık beyanları ve dijital materyaller doğrultusunda yapılan çalışmalarda, şüphelilerin;

  • FETÖ’nün gizli haberleşme programı ByLock’u kullandıkları,

  • Örgütle bağlantılı şirketlerde kayıtlarının bulunduğu,

  • FETÖ’nün “Emniyet Mahrem Yapılanması” içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüttükleri,

  • Mahrem yapı içerisinde hiyerarşik düzene göre hareket ettikleri,

  • Emniyet mensuplarıyla örgütsel görüşmeler gerçekleştirdikleri,

  • Her rütbeden emniyet personelini örgütsel kodlamalarla fişledikleri,

  • Örgüte yeni eleman kazandırmaya yönelik faaliyetler planladıkları,

  • Emniyet mensuplarını aile, tayin ve sağlık bilgilerine kadar takip ettikleri tespit edildi.

Operasyonlar; İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Erzincan, Hatay, İzmir, Kayseri, Kütahya, Manisa, Muğla, Sivas, Şanlıurfa ve Rize illerinde gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, açıklamasında, “Milletimizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bütünlüğüne ve vatandaşlarımızın huzuruna kastedenlere karşı mücadelemiz kararlılıkla sürecektir” ifadelerini kullandı.

Yerlikaya ayrıca, Cumhuriyet Başsavcılıkları, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlükleri ve operasyonda görev alan tüm personeli tebrik etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu