
Sivas Belediyesi tarafından 4 Eylül Sanayi Sitesi‘nde hayata geçirilecek 112 Acil Sağlık İstasyonu ve Aile Sağlığı Merkezi projesinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Proje ile sanayi sitesinde çalışan binlerce kişinin acil sağlık hizmetlerine daha hızlı ulaşması hedefleniyor.
Temel atma törenine Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, Vali Vekili Halil İbrahim Yeşilyurt, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, protokol üyeleri, sanayi esnafı ve vatandaşlar katıldı.
“12-13 BİN KİŞİLİK SANAYİ AİLESİNİN ÖNEMLİ BİR İHTİYACI KARŞILANIYOR”
Törende konuşan Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, sanayi sitesinde yaklaşık 5 bin iş yerinin bulunduğunu ve çalışanlarla birlikte 12-13 bin kişilik büyük bir topluluğun sağlık ocağı ihtiyacının uzun yıllardır dile getirildiğini söyledi.
Demirgil, sağlık tesisinin yanı sıra sanayi sitesinin altyapı ve yol sorunlarının çözümüne yönelik çalışmaların da başlatıldığını belirterek Belediye Başkanı Adem Uzun’a teşekkür etti.
BAŞKAN UZUN: “SEÇİM DÖNEMİNDE VERDİĞİMİZ SÖZÜ YERİNE GETİRİYORUZ”
Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, seçim döneminde sanayi esnafına verdikleri sözleri tek tek yerine getirdiklerini belirterek, sağlık merkezinin acil durumlarda hastaneye ulaşım sürecindeki zaman kaybını ortadan kaldıracağını ifade etti.
İl Sağlık Müdürlüğü ve Valilik ile yapılan protokolün ardından projenin hayata geçirildiğini belirten Uzun, sanayi sitesinde yaşanan altyapı sorunlarının çözümü için de önemli bir yatırım başlattıklarını söyledi.
Başkan Uzun, 14 Temmuz’da gerçekleştirilen altyapı ihalesi kapsamında 4 Eylül Sanayi Sitesi’nin de yer aldığını belirterek, yağmur suyu hatları, kanalizasyon ve yol sorunlarının giderileceğini, altyapı çalışmalarının ardından bölgenin tamamen asfaltlanacağını ifade etti.
“ESNAFIMIZIN SORUNLARINI ÇÖZMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Yaklaşık 5 bin esnafın faaliyet gösterdiği sanayi sitesinin kronik sorunlarını çözmek için çalıştıklarını belirten Uzun, belediyecilik anlayışlarının temelinde vatandaşların sorunlarını yerinde tespit ederek kalıcı çözümler üretmenin bulunduğunu söyledi.
VALİ VEKİLİ YEŞİLYURT: “BU YATIRIM HAYAT KURTARACAK”
Vali Vekili Halil İbrahim Yeşilyurt ise acil sağlık hizmetlerinde dakikaların hayati önem taşıdığına dikkat çekerek, kurulacak sağlık istasyonunun sanayi esnafının can güvenliği açısından büyük katkı sağlayacağını ifade etti.
Yeşilyurt, “Sivas Belediyesi Acil Müdahale İstasyonu” adını taşıyacak tesisin, belediyenin sanayi esnafına verdiği önemin somut bir göstergesi olduğunu belirterek projede emeği geçenlere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından kurban kesilerek dualar eşliğinde 112 Acil Sağlık İstasyonu ve Aile Sağlığı Merkezi projesinin temeli atıldı.




