GenelYerel Haberler

27 Tekerlekli Sandalye 2 Akülü Araca İhtiyaçları Var

Salgın süreci en çok onları etkiledi. Yardımların azalması nedeniyle ihtiyaç sahibi engellilere desteklerini azalttı.
Engelli ailelere yaptıkları yardımlarla gönüllerde taht kuran Sivas Bedensel, Zihinsel Engelli ve Engelli Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Geçkil, bir yandan gelen yardımları dağıtıyor bir yandan da kendisine bildirilen ihtiyaçları temin etmek için kapı kapı dolaşıyor.

Sivashaber346 mikrofonlarına konuşan Sivas Bedensel, Zihinsel Engelli ve Engelli Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Geçkil, her ay yaklaşık 15 Bin adet bez dağıtımı yaptıklarını söyledi.
Her ay Canbebe bez fabrikasından 12 ila 15 Bin arasında bez geldiğini ifade eden Halil Geçkil, “Gelen bezler her ay düzenli olarak yaklaşık 630 ihtiyaç sahibi aileye dağıtılıyor. Serkan bey ve Aziz müdürümün aracılığı ile bezlerimiz elimize ulaşıyor paketleme işleminin ardından dağıtım için yola çıkan bezlerimiz ihtiyaç sahipli, maaşı olmayan insanlarımıza gönül rahatlığıyla veriyoruz. Sadece tek istediğimiz muhtarlıktan alınan fakirlik belgesi. Yaklaşık 6 yıldır 132.3000 adet bez geldi ve hepsini çok şükür ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdık. Sağ olsunlar önümüzde ki ay 20 bine yakın bez gönderecekler. Bunları arkadaşlarımızın ve ailelerin yardımı ile paketleyip dağıtıma çıkaracağız. Dün itibariyle de paketlediğimiz bezleri dağıtıma çıkardık 150 aileye bez verdik 500 ailemiz kaldı onlara da ulaştırmaya devam ediyoruz. Ailelerimiz de gelip rahat bir şekilde bezlerini teslim alabilirler. Aslında bizim bu sene yaptığımız yardım sayısı 3 bin 173 bu yıl biraz farklı olmasının sebebi pandemi oldu. İl Afad Müdürlüğümüze de deprem bölgesine ulaşması açısından bez yolladık. Pandemiye de bez yardımında bulunduk. Gerçekten insanlara yardım edip onları mutlu edince bizde çok mutlu oluyoruz ve kafamızı yastığa rahat bir şekilde koyabiliyoruz” dedi.
Hizmetleri sadece bununla sınırlı olmayan dernek başkanı Gerçil iş adamlarından destek beklediğini dile getirdi.


-27 Tekerlekli Sandalye ve 3 Akülü Araç İçin Destek Bekliyoruz-

Geçkil sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Sivas’ta en büyük destek gördüğümüz isim İbrahim Emmioğlu ve aynı zaman İstanbul’dan da en büyük Yardımını gördüğümüz kişi Yadigar Tokgöz, Sivasspor Başkanımız Mecnun Otyakmaz ağabeyimiz de desteklerini sağlamaktan çekinmedi. Bizde yapılan yardımları ve destekleri yerine ulaştırdık herkesin içi rahat olsun. Hizmetlerimiz arasında tekerlekli sandalye ve akülü araçlarda var. 6 yıldır Sivas’a destek veren ve tek tekerlekli araçları gönderen isim tatlı sert program yapımcısı Müge Anlı, ona ve çalışanlarına buradan çok teşekkür ediyorum. 6 yılda 1600 küsür tane araba gönderdiler. Geriye kalanları da Sivas’tan eş dost bağışta bulundu. Geçenlerde Emre Gürleyik bey Allah razı olsun üç tane acil ihtiyaçlı aileler için aldığımız tekerlekli sandalyeleri yerine teslim ettik. Şuan 27 tane tekerlekli sandalye ve 2 tane joystick akülü arabaya ihtiyacımız var. İş adamlarından bununla ilgili destek ve yardım bekliyoruz.”
Son olarak iş adamlarına seslenen Halil Geçkil, “Tek ricamız iş adamlarının da bize biraz destek olmaları ve bütün hastalarımızı hep birlikte kaldırmak. Yüzlerini güldürdüğümüz her aileden bol bol dua alıp aynı zamanda da bizde mutlu olacağız lütfen engelli deyip geçmeyin” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu