SİVAS, AYDIN VE ELAZIĞ’DA 3 KİŞİYİ 5,5 MİLYON LİRA DOLANDIRDILAR

SİVAS, AYDIN VE ELAZIĞ’DA 3 KİŞİYİ 5,5 MİLYON LİRA DOLANDIRDILAR

ABONE OL
Eylül 24, 2026 08:56
SİVAS, AYDIN VE ELAZIĞ’DA 3 KİŞİYİ 5,5 MİLYON LİRA DOLANDIRDILAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sivas, Aydın ve Elazığ’da yaşayan 3 kişiyi, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak toplam 5 milyon 500 bin TL dolandırdıkları belirlenen 3 şüpheli, dron destekli operasyonla yakalandı. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

JANDARMA VE JASAT’TAN OPERASYON

Edinilen bilgilere göre, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak telefon dolandırıcılığı yapan şüphelilere yönelik çalışma başlatıldı.

Akçakale İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda şüphelilerin adresleri tespit edildi.

KAÇMAYA ÇALIŞTILAR, MISIR TARLASINDA YAKALANDILAR

Operasyon sırasında İ.K. isimli şüpheli, IMEI numaralarının tespit edilmesini engellemek amacıyla cep telefonlarını kırdığı sırada suçüstü yakalandı.

Diğer şüpheliler İ.C. ve H.C. ise evin penceresinden atlayarak kaçmaya çalıştı. Dronla takip edilen şüpheliler, mısır tarlasında yakalanarak gözaltına alındı.

ARAMADA ÇOK SAYIDA MALZEME ELE GEÇİRİLDİ

Şüphelilerin ev ve araçlarında yapılan aramalarda;

  • 16 cep telefonu
  • 3 SIM kart
  • 40 gram kubar esrar
  • 30 uyuşturucu hap
  • 1 polis rozeti
  • 5 sahte adli doküman
  • 1 kelepçe
  • 1 gündüz görüş dürbünü
  • 2 kişisel bilgi sorgu uygulaması

ele geçirildi.

SİVAS’TAKİ MAĞDUR DA DOLANDIRILDI

Yürütülen soruşturma kapsamında şüphelilerin Aydın, Sivas ve Elazığ’da yaşayan 3 kişiyi toplam 5 milyon 500 bin TL dolandırdıkları tespit edildi.

Gözaltına alınan 3 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin tamamı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP