Sivas’ta farklı siyasi görüşlere sahip 10 siyasi partinin il başkanı, ortak bir basın açıklaması yaparak Sivas Demir Çelik Fabrikası’nın yeniden üretime başlaması için çağrıda bulundu. “Mesele siyaset değil, mesele Sivas’tır” mesajının verildiği açıklamada, fabrikanın yeniden çalıştırılması ve işçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi istendi.
“Memleket hepimizin” anlayışıyla bir araya gelen siyasi parti temsilcileri, ortak paydanın Sivas’ın geleceği olduğunu vurguladı.
Ortak açıklamaya imza atan il başkanları şunlar oldu:
Açıklamada, 1987 yılında 360 milyon dolar yatırımla kurulan Sivas Demir Çelik Fabrikası’nın, geçmişte Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer aldığı hatırlatıldı.
Özelleştirme sürecinin ardından fabrikanın zaman zaman üretim yaptığı ancak 2016 yılında tamamen durduğu belirtilerek, yüzlerce işçinin mağdur olduğu ifade edildi.
Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Sivas Demir Çelik Fabrikası hurda değildir, sadece hurdadan demir işleyen bir fabrikadır.”
Açıklamada, fabrikanın TMSF’ye devredilmesinin ardından işçilerin ciddi mağduriyet yaşadığı vurgulandı. İşten çıkarmalar, ödenmeyen maaşlar, kıdem tazminatları ve silinen sigorta primleri nedeniyle çalışanların zor durumda kaldığı ifade edildi.
İşçilerin fabrikanın yeniden üretime başlaması halinde kısa sürede ayağa kaldırılabileceğini belirttiği açıklamada, “Bize bir hafta verin, enerji ve hurda verin, fabrikayı çalıştıralım” sözlerine de yer verildi.
Ortak açıklamada fabrikanın yeniden faaliyete geçmesinin yalnızca çalışanları değil, tüm şehri olumlu etkileyeceği belirtilerek şu değerlendirme yapıldı:
Siyasi parti temsilcileri, başta milletvekilleri olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunarak, Sivas Demir Çelik Fabrikası’na sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.
Açıklamanın sonunda ise şu mesaj verildi:
“Bugün burada farklı siyasi görüşlerden 10 il başkanı Sivas ortak paydasında bir araya geldiyse, bundan sonra da Sivas’ın çözülmez denilen tüm sorunlarında aynı birlik ruhuyla hareket etmeye devam edeceğiz. Çünkü mesele siyaset değil, mesele Sivas’tır.”

GENEL
18 gün önceGENEL
21 gün önceGENEL
22 Eylül 2026GENEL
22 Eylül 2026
1
Yeniden Refah Partisi’nden Danişmentgazi TOKİ’de Altyapı ve Aidat Sorunlarına Dikkat
2
Eken’den Birlik Mesajı: “Davamız Sivas”
3
Eken: “Sivas’ın Tarım ve Hayvancılık Potansiyeli Çok Büyük”
4
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar Sivas’a Geliyor
5
Terörle Mücadelede Yaralananlar İçin Başvurular Başladı