Sivas’ta iki gün süren yoğun kar yağışı sonrası etkisini artıran soğuk hava, kent merkezinde hava sıcaklığını eksi 19 dereceye kadar düşürdü. Kızılırmak Nehri ise dondurucu soğuk nedeniyle buzla kaplandı.
Sivas’ta iki gün boyunca etkili olan yoğun kar yağışı, yerini dondurucu soğuk havaya bıraktı. Kar yağışının durmasının ardından kenti etkisi altına alan soğuk hava dalgası, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde sabah saatlerinde yapılan ölçümlerde hava sıcaklığı eksi 19 derece olarak kaydedildi.
Türkiye’nin 1355 kilometrelik uzunluğuyla en uzun nehri olma özelliğini taşıyan Kızılırmak Nehri’nin, Sivas kent merkezinden geçen bölümü soğuk havanın etkisiyle buz tuttu. Nehrin yüzeyinin büyük bir kısmının buzla kaplandığı gözlemlendi.
Özellikle Tarihi Eğri Köprü civarında, suyun daha sakin aktığı alanlarda kalın bir buz tabakası oluştu. Buz tutan nehir üzerinde ördeklerin yüzmeye çalıştığı anlar ise dikkat çekti.
Yetkililer, don ve buzlanma riskine karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

GENEL
16 Ekim 2026GENEL
16 Ekim 2026GENEL
16 Ekim 2026GENEL
16 Ekim 2026
1
Mustafa Eken Yıldızeli’nde Oda Üyeleriyle Buluştu
2
Bekir Gemici, BEM-BİR-SEN Sivas Şube Başkanlığına Seçildi
3
Sivas Barosu’nun Yeni Başkanı Hakan Özdemir Oldu! İşte Seçim Sonuçları
4
Yeniden Refah Partisi’nden Danişmentgazi TOKİ’de Altyapı ve Aidat Sorunlarına Dikkat
5
Sivas’ta Özel Halk Otobüsü Ücretlerine Zam: Öğrenci ve Emekli 30 TL, Tam Bilet 40 TL