Yerel Haberler

Sivas Sahipsiz mi? Bizim Vekiller Nerede!

İYİ Partili milletvekilleri, Sivas’ın sorunlarını meclise taşımaya devam ediyorlar.
İYİ Parti Kocaeli Milletvekili ve Parti Grup Başkan Vekili Lütfi Türkkan’ın ardından İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’te Sivas’ın sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.
Anadolu’yu gezerek sorun ve sıkıntıları tespit ettiklerini ifade eden Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, “İYİ Parti olarak halkın sorun ve taleplerini takip için başta genel başkanımız sayın Meral Akşener olmak üzere Anadolu’yu il il, ilçe ilçe dolaşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Teşkilat Başkanımız Sayın Koray Aydın ve Ankara milletvekilimiz Sayın İbrahim Halil Oral ile birlikte Sivas ilimizdeydik. Esnafı ziyaret ettik, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) başkanı ve yönetimi ile bir araya geldik, Sivas ilimizin sorunlarını dinledik” dedi.
-Sivas, Haksız Rekabet İle Karşı Karşıya-
Sivas’a geçmişte çok değerli yatırımlar yapıldığını ifade eden Örs, “Sivas Divriği demir çelik işletmeleri, lokomotif ve vagon atölyeleri, Sivas Sümerbank, çimento fabrikası, askeri dikimevi bunlardan sadece bir kaç tanesidir. Ama gelin görün ki bugün ki Sivas’ın durumu çok farklıdır. 1939 yılında illerin gelişmişlik sırasında Sivas’ın yeri Türkiye’de sekizinci sırada iken özelleştirme adı altında Sivas çimento fabrikası, Sivas Demir Çelik fabrikası, Sivas hazır giyim fabrikası, Divriği demir madenleri, Sivas yem fabrikası, Sivas süt fabrikası elden çıkarılmış, askeri hastane kapatılmış, et balık kurumu satılmış, askeri dikim evi İstanbul’a taşınmıştır. Cumhuriyet şehri Sivas’ın illerin gelişmişlik sıralamasında ki yeri bugün çok gerilerdedir. Sivas’ta ki temaslarımız sonucunda gördüğümüz ilin ekonomisinin kan kaybetmeye devam ettiği, üretim ve istihdamda geriye düştüğü, işsizliğin her geçen gün arttığıdır. Değerli milletvekilleri, Sivas ziyaretimizde bu durumun önemli sebeplerinden biri olarak Türkiye bölgesel teşvik kararları doğrultusunda, Sivas ilinin haksız rekabet ile karşı karşıya kaldığı ve bunun sonucu olarak da Sivas iline yatırım yapmayı düşünen yatırımcıların daha avantajlı olarak gördükleri diğer bölgelere yöneldikleri ifade edilmiştir. Ayrıca var olan organize sanayi bölgesinde 135 fabrika olduğu gözükse de bunun 45 ila 50 tanesinin üretim, diğerlerinin toptan gıda ve hırdavat deposu olarak kullanıldığı, bunun yanında yaklaşık 4 yıl önce Sivas’ta Seyfebeli Sanayi Bölgesi adıyla geliştirilen projenin hala kağıt üzerinde kalan bir proje olmaktan öteye gidemediği belirtilmiştir” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu